2021’de İçerik Pazarlamaya Dair Beklentiler

2021’de İçerik Pazarlamaya Dair Beklentiler

19 Şubat 2021 Cuma
2020’de pek çok şey yaşadık, pek çok şey öğrendik. Büyük bir belirsizlik döneminin yarattığı değişimleri izledik. Bu değişimin işletmelere yansıması ise dijitale dönüşüm şeklinde ortaya çıktı. Online varlıklarına daha fazla önem vermeye başlayan şirketler, bu online pazardaki pay oranlarını da artırmaya başladı. Online görünürlüğüne daha fazla önem vermeye başlayan bu markalar haliyle hızlandırılmış bir dijital dönüşümün de parçası haline geldi.

Bu dijital dönüşümden en çok pay alan kısımlardan biri ise içerik pazarlaması oldu. Daha önceleri içerik pazarlaması ve önemi hakkında bir farkındalığı olmayan firmalar şimdilerde içerik alanındaki rekabetin ortasında düşmüş durumda. Bu sebeple birçok farklı içerik formatı ortaya çıktı.

Diğer yandan firmaların bu formatlara uyum sağlamaya çalışırken, marka hikayesine bağlı kalarak, dijital varlıklarını sürdürmeye devam etmesi oldukça önemli. Aksi halde marka kimliğinin dışına çıkan içeriklerle istenileni elde etmek mümkün değil.

Bu yazımızda markaların 2021’de içerik pazarlamaya dair neler yapabileceklerini, hangi beklentilere sahip olabileceklerini sizin için derledik.

2021-de-icerik-pazarlamaya-dair-beklentiler

Öncelikle mevcut içeriklerinizi yeniden değerlendirebilirsiniz. Yani ürettiğiniz özgün içerikleri markanıza organik değer katması amacıyla formatını güncelleyerek gelen dönüşümü artırabilirsiniz. Nasıl mı? Örneğin ilgi gören blog yazılarınızı Instagram rehberler bölümünde yayınlayabilir, web sitenizde en fazla ilgi gören içerikleri emaling çalışmasında kullanabilir ya da Youtube videolarınızı kısaltarak Instagram gönderilerine dönüştürebilirsiniz.

Günümüzde çok fazla kanala sahip olduğumuz ve dijitalleşmeyle beraber daha önce hiç tüketmediğimiz kadar içerik tükettiğimiz için; belli bir kanala yönelik üretilen içeriğin mutlaka diğer kanallarda da var olması oldukça önemli. Tüm kanallarda eş zamanlı şekilde görünür olmak, hedef kitleye daha hızlı ulaşmayı ve onların içerik tükettiği mecralarla bağlantı kurmayı sağlar.

Pandemi ile beraber dijitalleşme de bir hayli hızlanmış durumda. Bu da markaların topluluk kavramına olan eğilimini şekillendirdi. 2021’de de bu sebepten dolayı markaların insanları bir araya getirme amacıyla sosyal etki oluşturmaya yönelik adımları atacağını söyleyebiliriz. Bu etkiyi sağlamak amacıyla içerik üretmeye ve etkileşim elde etmeye yönelik çalışmalar hızla devam edecektir. Hem sosyal mecralarda hem de web site ve mobil uygulamalarınızda özellikle kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklere yer vermek topluluk etkileşimini pozitif yönde etkileyecektir.

Zaman geçtikçe kullanıcılar da aldıkları ürün ve hizmetler konusunda daha bilinçli hale gelmekte. Bu sebeple internette uzun kuyruklu aramalar günden güne artıyor. Ürün ve hizmetleriniz hakkında internette sorulan soruları doğru tespit etmek ve bu sorulara yönelik içerikler üretmek sizi bir adım öne çıkaracaktır. Bu uzun kuyruklu kelimelere içeriklerinizde yer vermek, sıfırıncı pozisyonda olmanız için de avantaj sağlar. Ayrıca sesli aramalarda da görünür kılınabilirsiniz.

İçerik kalitesi de dikkat etmeniz gereken en temel noktalardan biridir. İçerikleri yalnızca anahtar kelime geçirmek için değil, gerçekten de marka hikayenizi yansıtacak ve sizi aramalarda öne çıkaracak zengin ve doyurucu içerikler üretmek önemli.

Popüler Blog Gönderileri