En Pratik Seo Tool’ları

En Pratik Seo Tool’ları

29 Ocak 2021 Cuma
ETİKETLER : #SEO #TOOLS
SEO araçları sayesinde web sitenizde SEO ölçütlerinde hata yapıp yapmadığınızı ve eğer hata yaptıysanız bunların ne tür hatalar olduğunu görmeniz ve düzeltmeniz mümkün. Farklı özelliklerde mevcut pek çok SEO toolu var ama bunların hepsi farklı özelliklere sahip. Hangi SEO aracının daha gelişmiş özelliklere sahip olduğunu öğrenirseniz daha profesyonel bir işleyiş elde edebilirsiniz.

Hem ücretli hem de ücretsiz olarak kullanılabilecek pek çok SEO tool aracı var. Peki ya hangisi daha avantajlıdır gelin hep birlikte değerlendirelim.

SEO tools denilen araçlar başlangıç seviyesi çalışmalar için idealdir ve pek çok konuda fikir verme aşamasında faydalı olabiliyorlar. Ücretsiz SEO uygulamalarında bazı kısıtlamalar da vardır. Bu kısıtlamalar belli bir ücret karşılığında ortadan kaldırılabildiği gibi bazıları da tamamen ücretsizdir.

Pazarlama stratejilerinde etkin bir sonuç almak için pratik araçlara gereksinim vardır. En iyi seo analiz sitesi hangisidir sorusunun yanıtı bu aşamada sizin için önemli olmalı.

en-pratik-seo-toollari

SEMrush

En iyi SEO araçlarından birisi olan SEMrush; arama hacimleri, sitelerin denetimi, SEO denetimleri, pozisyon yönetimi gibi pek çok özellik sunar. SEMrush ile bütün projelerinizi sadece tek bir panel kullanarak yönetebilir; hatta yıllık güncelleme alabilirsiniz. SEMrush’ın en öne çıkan özelliği ise rakiplerinizin kullandığı anahtar kelimeleri göstermesi ve sizin işinizi kolaylaştıracak anahtar kelimeleri bulmasıdır. 

MOZ

Moz Pro ve Moz Local gibi farklı versiyonlardan oluşan MOZ ücretsiz olarak içerdiği araçlar işinizi kolaylaştırabilir. Bunları Keyword Explorer (anahtar kelime keşfedici), my online presence, ücretsiz domain analizi, ücretsiz konum denetimi, moz bar olarak sıralayabiliriz. Moz bunun dışında sıralama takibi, backlink analizi, site denetimi ve anahtar kelime araştırması da sunar. Moz ile web siteniz için organik arama trafiği alma yöntemleri geliştirme konusunda pratik sağlamış olursunuz.

SpyFu

Web sitesi denetleme konusunda bir nevi istihbarat aracı olan SpyFu, hem SEO hem de PPC konularında hızlı sonuç elde edersiniz. SpyFu ile bir anahtar kelime arattığınızda onunla ilintili domainleri ve değişen sıralamaları rahatlıkla görebilirsiniz. Spyfu, çok iyi kurgulanmış raporlama becerileri sayesinde SEO dünyasında bilinirliği en yüksek araçlardandır.

KWFinder

Bu da son derece etkili bir anahtar kelime aracıdır. Avantajlarını ise;

Anahtar kelime araştırma, makul ücretlendirme, isabetli anahtar kelime listesi olarak sıralayabiliriz. KWFinder’ın ayrıca SEO hakkında sunduğu yararlı içerikler ve bir blog sayfası da vardır.

Ahrefs

Ahrefs de anahtar kelime ve web sitesi denetimi özelinde önemli özellikler içeren bir SEO aracıdır. Peki ahrefs size neler, sunar? İşte maddeler:

SERP analizleri, içerik araştırmaları, sıralama takipleri, web gözlemi ve rakip analizleri.

Ahrefs’de bulunan anahtar kelime keşfedicisiyle üst sıralardaki sayfaların toplam arama trafik tahminlerini de bulabilirsiniz.

DeepCrawl

Bu araç crawl platformu olarak da bilinir ve son derece etkili bir araçtır. DeepCrawl ile Google Analytics ve Google Search Console’u kullanabilirsiniz. . DeepCrawl’ın ücretsiz deneme sürümü haricinde ücretsiz versiyonu yoktur. Çok ayrıntılı özellikler içermese de DeepCrawl değişik platformlarda ilgi çeken bir özellikte olduğunu kanıtlamıştır.

Screaming Frog

Bu SEO aracı, SEO Spider’ı sunar. Ücretsiz ve ücretli versiyonları mevcuttur. Referanslarını Apple, Google, Disney ve Amazon olarak sıralayabiliriz. Screaming Frog ile 404 olarak bilinen bozuk linkleri bulabilir, sayfa başlıklarını analiz edebilir, XML site haritaları oluşturabilir, taklit içerikleri bulabilir, yönlendirmeleri denetleyebilirsiniz.  Screaming Frog ile zamandan kazanır ve kendi web sitenizi çok daha iyi analiz edebilirsiniz. Bu SEO aracı belli bir sayfa satısına kadar ücretsizdir.

Majestic

Majestic dünyadaki en büyük ticari link endesk veri tabanı unvanına sahiptir ve son derece kullanışlıdır. Majestic ile hem kendinizin hem de rakip sitelerin link profillerini analiz edebilirsiniz. Majestic son derece geniş crawl özelliklerine ve raporlama becerilerine sahiptir. Üç değişik (Lite, Pro ve API) ücretlendirme seçeneği olan Majestic SEO’nun en güçlü özelliği Majestic Million özelliğidir.

Popüler Blog Gönderileri