Landing Page Nedir? Nasıl Hazırlanır?

Landing Page Nedir? Nasıl Hazırlanır?

20 Kasım 2020 Cuma
ETİKETLER : #LANDING PAGE
Landing page; markaların sunmak istedikleri ürüne, hizmete veya ilgili başlığa dair sadece bu alana özel kurulmuş olan açılış sayfasıdır. Bu markaların hedef kitlelerine dokunabilmeleri için landing page’lerin önemini kavramaları da şarttır. Her web sitede mutlaka olması gereken landing page’lerin asıl amacı müşteri dönüşümü sağlamaktır. Özetlemek gerekirse landing page, ziyaretçilerin e-posta ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla reklam veya paylaşım linklerine tıkladıklarında yönlendirildiği sayfalardır.

Landing page'ler çoğunlukla ziyaretçilerine iletişim bilgileri karşılığında bir takım hediyeler sunar veya indirim kazandırır. Ziyaretçilerin iletişim bilgileri ise form aracılığıyla temin edilebilir. Unutulmaması gereken nokta sadece formdan oluşan sayfaların landing page sayılmayacağıdır. Aynı şekilde blog sayfaları da iletişim formu barındırabilir.

Landing page'lerin dönüşüm odaklı optimize edilmiş olması gerekir. Etkili görseller kullanıldığı ve önemli detaylar paylaşıldığı taktirde bu optimizasyon sağlanabilir. Web sayfalarında odak keşfetmek iken landing page'lerin odağı ziyaretçiyi aksiyon almaya teşvik etmektir. Eğer landing page doğru kurgulanmış ise kullanıcıları form doldurmaya yönlendirir ve formu dolduran kullanıcılar detaylı bilgi içeren bir e-posta alıp, teşekkür sayfasına yönlendirilir. Bu şekilde dönüşüm sağlanmış olur ve ziyaretçiler markanın aksiyon aldırma hedefini gerçekleştirir. Landing page ile pazarlama kampanyalarının dönüşüm oranları artacağı gibi yeni müşteri edinme maliyeti de azalacaktır.

Landing Page Nasıl Hazırlanır?

Genellikle kullanıcıları yönlendirme eğiliminde olan landing page'ler, açık şekilde belirtilen faydalar sayesinde kullanıcıları iletişim bilgilerini paylaşmak ya da farklı bir butona tıklamak gibi aksiyonlar almaya yönlendirir. Landing page nasıl yapılmalı derseniz, öncelikle landing page hazırlarken sayfa tasarımı oldukça önemlidir. Bu aksiyonu destekleyecek şekilde sade ve net olmalıdır. Kullanıcıyı yormamalıdır. Landing page'lerin özgün olması ve ziyaretçilerinizi memnun etmesi gerekir. Bu yüzden de kullanıcılarınıza markanıza sadık kalmalarını sağlayacak sebepler sunmanız gerekir. Örneğin; şirketlerin bazı dönemlerde ücretsiz eğitim paketleri sunması ya da e-ticaret sitelerinin indirim kuponları vermesi buna bir örnektir.

Landing page tek bir sayfa halinde hazırlanmalı ve bu sayfa farklı bölümlere ayrılabilse de bir bütün oluşturmalıdır. Landing page hazırlarken dikkat etmeniz gereken sade ve net bir anlatımdır. Sebebi ise bu tür sayfaların çok daha fazla dönüşüm oranına sahip olmasıdır.

Landing page oluştururken referans eklemek de avantaj sağlayacaktır. Örneğin; ürünlerinizin ulaştığı kişilerin ürününüz hakkındaki yazılı yorumlarını veya video formatında sunulan görüşlerini ekleyebilirsiniz. Dilerseniz kullanıcılarınıza form doldurdukları, hesap açtıkları ya da ürününüzü satın aldıkları zaman ne gibi artıları olacağından bahsedebilir, bir video ile bunu duyurabilirsiniz. Bu sayede dönüşüm oranlarınız artacağı gibi detayları içeren ve sorulması muhtemel olan soruların cevaplarını paylaşacağınız bir konuşma etkili olacaktır. Oluşturacağınız videonun uzunluğu birkaç dakikayı geçmeyecek şekilde ayarlanabilir.

 

Popüler Blog Gönderileri