LinkedIn Nasıl Daha Etkin Kullanılır?

LinkedIn Nasıl Daha Etkin Kullanılır?

24 Mart 2021 Çarşamba
ETİKETLER : #LINKEDIN
İş aramak artık internet üzerinde de yaygın hale geldi. Birebir gidip firmaların kapısına kadar CV bırakmak yerine internet üzerinden kolay bir şekilde CV’lerinizi ulaştırarak firmalara başvuru yapmak artık oldukça kolay. Bundan dolayı da çeşitli iş bulma platformları karşınıza çıkıyor. LinkedIn de bu bahsedilen platformlardan bir tanesi. Yüz binlerce iş arayanı ve işvereni bir araya getirmesinin yanında LinkedIn’i diğer iş bulma platformlarından ayıran bir özellik var. Bu sitede profili olan herkesin kendine has bir kimliği bulunuyor ve burada bireyler diledikleri paylaşımları kolay bir şekilde iş dünyasına duyurma imkanına sahip oluyor. Bu bakımdan aktif bir şekilde kullanabilmek için LinkedIn nasıl kullanılır konusunu bilmekte yarar var.

İş bulma platformları içerisinde en bilindik olanlardan biri olan bu alan, son derece kurumsal kimliklerin bir araya geldiği bir alandır. Bundan dolayı da CV’nizin internette görünen yüzü olarak sizleri arama sonuçlarında çıkaracak olan nitelikli konuların burada yer alması gerekir.

Bir iş yerinde işveren, yeni çalışma adaylarının potansiyelini büyük olasılıkla bu tür alanlarda sizleri tanıtan yazıların olduğu platformlar aracılığı ile bulacaktır. Bundan dolayı da LinkedIn nedir nasıl kullanılır bilmekte fayda vardır.

linkedin-nasil-daha-etkin-kullanilir

İşletmeler ile sizleri buluşturan bir ortam olan LinkedIn üzerinde doğru bir profil donanımı yaratacak iş bulmanız oldukça kolay olacaktır. Bu platform sizlere kişisel bilgileriniz, katıldığınız sertifikalı oturumlar, okuduğunuz okullar, yabancı dilleriniz ve daha pek çok birikiminizi gösterme imkanı sağlar. Bundan dolayı da doğru bir şekilde doldurulması oldukça önemlidir.

Sizlerin çalıştığınız yerlerde ne kadar süre kaldığınız hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bir işveren buradaki referanslarınızdan önce bu platform aracılığı ile kendinize kattığınız pek çok değere de bakabilecektir. Bundan dolayı kişisel gelişim anlarımda donanıma sahip olmak nitelikli bir LinkedIn profili nasıl olmalı konusunda sizlere avantaj olacaktır.

LinkedIn bunların yanında kullanıcılar için online bir CV platformu olmaktan da öte sosyal bir ağdır. Yani bu sosyal ağda tıpkı Instagram, Twitter ve Facebook gibi çeşitli paylaşımlarda bulunabilirsiniz. Elbette bu paylaşımlar konu olarak iş dünyasının konuları olarak karşınıza çıkacaktır çünkü bu platform iş bulmaya odaklı geliştirilir. Ancak bunun yanında güncel konular, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili duyurular ve burada aldığınız aktif görevler de sizlerin LinkedIn profilinin daha fazla insan tarafından trafik almasına fayda sağlayacaktır.

Bunlara ek olarak LinkedIn aracılığı ile ulaşabileceğiniz pek çok dilde çeşitli kişisel gelişim atölyeleri, konferans ve seminer gibi etkinlikler de ilginizi çekebilir. Kendinizi yalnızca iş alanınızda sınırlamadan bu alanın dışında da gelişim göstermiş olmanız pek çok işveren tarafından takdirle karşılanabilir.

Popüler Blog Gönderileri