Long Tail Anahtar Kelimeler Hakkında

Long Tail Anahtar Kelimeler Hakkında

11 Mart 2021 Perşembe
ETİKETLER : #LONGTAIL
Artık alışveriş başta olmak üzere pek çok tüketim internet odaklı olmaya başladı. Bundan dolayı da internette ne arattığınız konusunda çeşitli sistemler vasıtasıyla arama verileriniz depolarda tutuluyor. Bu depolar, bu verileri işlerken çeşitli şirketlere satarak onların pazarlama tekniklerinin önünü açmasının yanında kendilerini daha iyi geliştirmek adına da verileri tutuyor. Ancak özellikle reklamlar konusunda internet üzerinde aratılan ne varsa kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Arama motorlarına satın almak istediğiniz bir ürünü ya da faydalanmak istediğiniz bir hizmeti yazıyorsunuz. Bu aynı aramayı sizler gibi yapan pek çok insan bulunuyor. Bu sayede arattığınız kelimelerin arama hacimleri belirleniyor.

Arama hacmi bakımından da bazı ürünlerde aratılan anahtar kelimeler çok daha sık kullanılıyor. Arama hacmi yüksek olan bu kelimeler short tail keywords yani kısa kuyruklu kelimeler olurken, arama hacimleri daha sınırlı olan kelimeler de long tail keywords yani uzun kuyruklu kelimeler olarak karşınıza çıkıyor.

long-tail-anahtar-kelimeler-hakkinda

Long Tail Keywordse Yakından Bir Bakış

İçerik üretimini baz aldığınız zaman, başarılı SEO teknikleri ile yazılan içerikler üst sıralarda yerini alır. Doğru bir SEO stratejisi izlemenin belki de bel kemiği anahtar kelimelerin yerinde ve ölçülü kullanımıdır denilebilir. Bu anlamda da makalelerinizi ya da çeşitli içeriklerinizi oluştururken özgünlük testine sokmanın yanında, metin içerisinde bulunan anahtar kelimelerin de yerinde seçimine özen göstermeniz gerekir.

Anahtar kelimeler, metin içerisinde doğru yerde ve oranda yer alırlar. Bu da yazılarınızın arama motorlarında üst sıralara oturmasını sağlar. Long tail keywords kullanımı ise yazılarınızı alt sıralara düşürecek olan olumsuz etkenler arasında yerini alacaktır.

Uzun Kuyruklu Kelimeleri Neden Yerinde Kullanmalıyız?

Verilerin internetin robotlarından geçerken SERP kriterlerine göre sıralamaya sokulduğunu ve bu şekilde arama sonuçlarına düştüğünü bilirsiniz. Bu bakımdan SERP kriterlerine uygun ve SEO bakımından uyumlu içerikler üretmek sizler için oldukça avantajlı olacaktır.

"Long tail nedir?" konusundan yola çıkarak sizlerin ilk olarak bu kelimelerin ne olduğunu bilip içeriklerde buna göre kullanıp kullanmama konusunda karar vermeniz gerekir. Çünkü uzun kuyruklu anahtar kelimeler gereksiz şekilde kullanıldığı zaman makalenizdeki dili ağırlaştırdığı gibi arama sonuçlarında da pek hit almayan anahtar kelimeler olarak karşınıza çıkacaktır.

Örnek verilecek olursa ayakkabı aramak istediğiniz zaman arama sonuçlarında sırasıyla ayakkabı, kadın/erkek ayakkabı, çocuk ayakkabı ve daha bunun gibi pek çok seçenek akla ilk gelenler olacaktır. Ancak sizler mavi bağcıklı erkek ayakkabı gibi bir anahtar kelimeyi bu ilk saydıklarımız yerine kullandığınız zaman aranma hacmi daha düşük olacaktır. Bundan dolayı long tail ne demek bu konuda bilgi sahibi olmak önemlidir.

Popüler Blog Gönderileri