Podcast Nedir? Podcast Geleceği Hakkında

Podcast Nedir? Podcast Geleceği Hakkında

13 Kasım 2020 Cuma
ETİKETLER : #PODCAST
Podcasting teknolojisi, web geliştiricisi Dave Winer tarafından oluşturulan RSS haber beslemelerinin bir uzantısı olarak başladı.

Eski MTV VJ Adam Curry , RSS beslemelerini multimedya ile yayınlamanın bir yolunu bulmayı araştırarak 2004'te “Morning Coffee Notes” adlı bir podcast başlattı.

 

2005 yılında Apple, iTunes'a “podcatching” yazılımını ve bir podcast dizinini tanıttı ve podcasting şekillenmeye başladı. 

 

Basitçe söylemek gerekirse podcast tıpkı Talk Radio gibi bir ses programıdır, akıllı telefonunuzda abone olur ve istediğiniz zaman dinlersiniz.

 

Dizüstü bilgisayarınızda veya akıllı telefonunuzda bir ses dosyası biçiminde

depolanır. Her TV veya Radyo programı gibi podcast'ler de genellikle politika, spor, eğlence, teknoloji, korku, oyun vb. gibi belirli bir temanın etrafında toplanır. Bir podcast'teki her bölüm, genellikle bir ana konu içindeki bir alt başlıklar etrafında döner. 

 

 

Podcast Geleceği

2019'da Amerikalıların yarısından fazlası bir yıl öncesine göre % 44' daha fazla podcast dinledi.

 

Tabloda kullanıcıların podcast dinlediği anları görüyoruz.

 

 

Ayrıca tüketicilerin podcast dinlerkenki dikkat seviyesi sosyal medya kullanımı sırasındaki dikkat seviyesine göre 1.5 kat daha fazla.

 

 

Podcast'ler hem uygun bir medya kanalı hem de etkili bir pazarlama kanalı olarak ortaya çıkmıştır. Alan büyümeye devam ettikçe içerik oluşturuculara yönelik fırsatlar da artacaktır.

 

 

Ayrıca, içerik oluşturucular podcast'lerden para kazanmanın daha fazla yolunu buldukça ve premium ağlar bir sonraki podcast yıldızlarını aradıkça daha iyi içeriklerle beslenecektir.

Popüler Blog Gönderileri