SEO Performansınızın İyi Gittiğini Nasıl Anlarsınız?

SEO Performansınızın İyi Gittiğini Nasıl Anlarsınız?

29 Nisan 2021 Perşembe
İçeriklerinizin Google gibi arama motorlarında kullanıcıların önüne nitelikli ve kaliteli bir şekilde çıkmasını SEO teknikleri ile sağlayabilirsiniz. SEO yani Searching Engine Optimization içeriklerinizin belirli kriterler baz alınarak Google gibi arama motoru botlarından geçmesi ve bu süreçten sonra da kullanıcıların aramaya yazdıkları kelimede en ilgili içeriğin sizin içeriğiniz olduğunu göstermesi konusundaki sürece verilen isimdir.

SEO performansınız ne kadar yüksek trafik akışı sağlarsa sitenizin ziyaret oranı artacağı gibi, bu bir alışveriş hizmeti ise size bir miktar alıcı kitlesi de kazandırmış olacaktır. Doğru SEO çalışması nasıl yapılır konusunda sizlere yardımcı olabilecek bir SEO uzmanından alacağınız tavsiyeler doğrultusunda siteniz için en uygun düzenlemeleri yapmak mümkün olacaktır.

SEO Performansını Neler Etkiler?

Arama motorlarında aranan kelimeyle en ilgili içerikler en başta çıkar. SEO nasıl yapılır konusunda bilmeniz gereken site içi ve site dışı SEO’nun farklı alanlarda ele alınmasıdır. Site içi SEO’da sitenizin içindeki içeriklerin arama motoru botlarına en uygun şekilde çıkmasına yardımcı olur. Ana başlıklar, meta açıklamaları, başlıklardaki etiketler ve site içerisinde linklediğiniz bağlantılar arama motorlarında en etkili sonuçlarda çıkmanız konusunda önemlidir. Bunda anahtar kelimelerin rolü büyüktür. Kullanacak olduğunuz anahtar kelimelerin doğru seçilmesinin yanında doğru oranda kullanılması da SEO performansınızı doğru ölçüde etkileyecek konulardan biridir. İlk etapta kısa formatta bulunan anahtar kelimeler üst sıralarda çıkar. Bundan dolayı da doğru bir seçim yapmak önemlidir.

Site dışı SEO ise Google arama motorunda üst sıralarda çıkmak için yapılacak her türlü SEO hamlesine verilen genel isimdir. Kullanıcılar Google’da bir şey arattığı zaman ilk iki sayfada aradıklarını bulmaya odaklıdırlar. Bundan dolayı sitenizin daha çok trafik alması adına bu sıralarda bulunması önem taşır.

Site Performansını Yükselten SEO Nasıl Yapılır?

Doğru bir teknikle SEO yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bu konuda ilk olarak sitenizin hangi dilde olduğunu ve hangi dildeki kullanıcılar tarafından görünmesi gerektiğini belirlemenizdir. Hedef dili seçtikten sonra hedef bölge de belirlemek gereklidir. Türkiye geneline ya da globale hizmet veren bir siteniz varsa SEO’da buna göre belirlenir. Ancak hizmetiniz yerel bir hizmetse bunun için ufak bir harita eklemek de SEO bakımından sizi öne çıkaracaktır.

Site performansının yükselmesinde SEO nasıl yapılır konusunda en önemli şey hedef kitleyi doğru tanımaktır. Bir kozmetik markasıysanız ya da bir oyuncak firmasıysanız hedef kitlenizi buna göre belirlemek daha etkili geri dönüşler almanıza yardımcı olacaktır. Bunun yanında rakip analizi de site performansınızı yükseltme konusunda önemli yer tutar. Tüm bunları tamamladıktan sonra doğru anahtar kelimeleri metin içerisinde geçirerek site içi ve site dışı SEO konusunda ilgili işlemlerde bulunarak sitenizin arama motorlarında daha etkili bir biçimde üst sıralarda çıkarak kullanıcılara ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

 

Popüler Blog Gönderileri