Sosyal Medya Platformları için Görsel Kullanımı

Sosyal Medya Platformları için Görsel Kullanımı

04 Aralık 2020 Cuma
ETİKETLER : #SOSYAL MEDYA
Markanızı rakiplerinden ayırmak, öne çıkarmak için hedef kitlenize sosyal medya üzerinden ulaşmanız artık neredeyse her işletme için şart. Başarılı bir sosyal medya hesabına sahip olmak için özgün ve markanızın vizyonuna uygun içerikler üretmeniz gerekli. İçerikleriniz ayrıca yüksek kaliteli ve özgün görseller de içermeli ki dikkat çeksin, kullanıcılar sayfanıza tekrar ziyaret etmek istesin. Sosyal medya platformları için görsel seçerken görsellerin yalnızca yüksek kaliteli değil ayrıca paylaşım yaptığınız platformun belirlediği boyutlarda olmasına da dikkat etmelisiniz.

Bu yazımızda sizinle sosyal medya platformlarında görsel kullanırken nelere dikkat etmelisiniz ve görselleri nasıl daha etkili kullanabilirsiniz bunların ipuçlarını paylaşacağız.

Özgünlük

Öncellikle kullanmak istediğiniz her görselin teklif hakkında tabi olduğunu farz edin. Bu konuda bir sorun yaşamanız hem içeriğinizi silmenize sebep olabilir hem de marka olarak sizin prestijinizi olumsuz etkileyebilir. Aşağıda örnekleyeceğim bazı platformlar üzerinden görselleri satın alabilirsiniz. Ayrıca yine örnek vereceğim site üzerinden fotoğrafçıların kendilerinin kullanıma açtıkları fotoğrafları tercih edebilirsiniz.

Görsel Satın Alabileceğiniz Siteler

•www.shutterstock.com

•www.istockphoto.com

Ücretsiz olarak mevut fotoğrafları kullanabileceğiniz siteler

•www.pexels.com

•unsplash.com

Bu fotoğrafları kullanırken ayrıca Canva gibi platformlar yardımı ile kendinize özgü düzenlemeler yapmayı deneyin. Yani, mevcut görselleri sergilemenin de yaratıcı yollarını bulun.  Şablonlar, tablolar hazırlayın ve takipçilerinizle bir bilgi paylaşmak istediğinizde bile bunu daha nasıl etkileyici bir görselle destekleyebilirim diye düşünün.

Canva web adresi (Canva’nın mobil kullanımlar için app versiyonu da mevcut. Canva’yı ücretsiz şekilde kullanabileceğiniz gibi üyelik satın alarak daha fazla seçeneğe de erişim sağlayabilirsiniz.)

•https://www.canva.com/

Örneğin, bir indirim duyurusu yapacakken indirimin olduğu tarihi basitçe yazıyla ifade etmek yerine dikkat çekici, parlak bir renk kullanarak bir afiş hazırlayabilirsiniz. Duyuruya dair bilgi verilirken önemli noktaları renk ve puntolar ile vurgulayabilirsiniz. Ürünün fotoğrafını da eklenerek iyice akılda kalıcı bir duyuru görseli hazırlayabilirsiniz. Bunun boş bir resmin altında yüzde 50 indirim yazılmasından çok daha etkili bir satış stratejisi olduğuna hepimiz hem fikirizdir değil mi? Canva gibi düzenleme programları üzerinden böyle farklı görselleri kendi ürün ve etkinlerinize uyarlamak sosyal medya etkileşiminizi hayli artıracak.

Sosyal Medya Platformları Görsel Boyutları

Facebook için Görsel Boyutları

Facebook farklı paylaşımlar için farklı görsel boyutları kullanıma imkan tanıyan bir platform. Facebook’ta paylaşacağınız reklam gönderilerini hazırlamadan önce en doğrusu araştırmanızı yapmanız olur. Facebook tarafından işletmeler için hazırlanan reklam gönderisi görsel rehberlerinin linklerini incelemeniz için buraya bırakıyorum.

•Görsel kullanımı ve hazırlanması - https://www.facebook.com/business/ads-guide/image

•Video ve slayt gösterisi hazırlanması - https://www.facebook.com/business/ads-guide/video

•Döngü hazırlanması - https://www.facebook.com/business/ads-guide/carousel

•Koleksiyon hazırlanması - https://www.facebook.com/business/ads-guide/collection

•Hızlı deneyim gönderisi hazırlanması - https://www.facebook.com/business/ads-guide/collection

Instagram için Görsel Boyutları

Manzara fotoğrafları 1200 x 628 pixel ve 1.9: 1 en boy oranına sahip olmalıdır.

Kare fotoğraflar 1080 x 1080 pixel, 1:1 en boy oranına sahip olmalıdır.

Dikey fotoğraflar 600 x 750 pixel ve  of 4:5 en boy oranına sahip olmalıdır.

Ayrıca aşağıda linkini paylaştığım Facebook yine tarafından hazırlanan Instagram Akışı Reklamları İçin Tasarım Gereklilikleri rehberini de incelemenizi öneririm.

https://www.facebook.com/business/help/430958953753149

Twitter için Görsel Boyutları

Twitter görsel boyutu koşullarını oldukça basit bir platform. Paylaştığınız fotoğraflar Twitter akışında 440 x 220 pixel olarak gözüküyor. Paylaştığınız görsellerin kalitelerini koruyabilmesi için en fazla 1024 x 512 pixel boyutlu görseller seçmeniz gerekiyor. Twitter header olarak kullanacağınız görselin 1500 x 500 pixel olması gerekiyor. Son olarak profil fotoğrafınızın da 400 x 400 pixel boyutlarından olması gerekiyor.

Aşağıda Twitter tarafından işletmeler için hazırlanan bir rehberin linkini paylaşıyorum.

https://business.twitter.com/en/help/campaign-setup/advertiser-card-specifications.html

Pinterest için Görsel Boyutları

Pinterest 600 pixel boyutuna kadar pin yüklemesi yapmanıza izin veriyor. Ayrıca 2:3 en boy oranı ya da 400 x 600 pixel boyutlarında pinler kullanılmasını öneriyor. Pinterest profil görseliniz ise 165 x 165 pixel boyutlarında olmalı.

Aşağıda Pinterest tarafından işletmeler için hazırlanan bir rehberin linkini paylaşıyorum.

https://business.pinterest.com/en/Pinterest-product-specs

YouTube için Görsel Boyutları

YouTube banner ya da diğer adıyla channel art görselleriniz 2560 x 1440 pixel boyutlarında olmalı. YouTube videolarınız için hazırlayacağınız thumbnail görselleri de 1280 x 720 pixel boyutlarında olmalı.

 

Popüler Blog Gönderileri