Wordpress SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

Wordpress SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

05 Mayıs 2021 Çarşamba
ETİKETLER : #SEO #WORDPRESS
Wordpress yapıları ile oluşturulan sitelerde SEO’nun uygulanması süreci Wordpress SEO olarak adlandırılır. Genel itibariyle SEO stratejisi kullanarak, hizmetlerinizin daha geniş ve daha ilgili kitlelere ulaşması konusunda ciddi adımlar atarsınız. Bu anlamda da Wordpress formatlı sitelerde SEO uygulaması yapmak için Wordpress SEO ayarları konusunda bilgi sahibi olmanız gereklidir.

Wordpress Nedir?

Wordpress, dünya üzerinde maliyetsiz ya da maliyeti en az site kurma formatı olduğu için kullanıcılar tarafından oldukça ilgi gören bir site kurma arayüzü olarak tanımlanabilir. Wordpress üzerinde pek çok eklenti ile kurmak istediğiniz sayfa düzenini, iç ayarları ve Google gibi arama motorları üzerinde başarılı bir hit almak için yapmanız gerekenleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu noktada sizlere farklı seçenekler Wordpress ile sunulacaktır.

Web site yönetimi ile ilgili pek çok noktada sizlere yardımcı olan Wordpress, SEO noktasında da yardımcı olarak sayfanızı arama motorlarında üst sıralara çıkarmaya uygun bir platformdur.

wordpress-seo-ayarlari-nasil-yapilir

Wordpress Alt Yapısına Uygun SEO Hazırlanabilir mi?

Searching Engine Optimization yani kısaca SEO, Wordpress formatına uygulanacak olduğu zaman sizlere lazım olan ilk şey sağlam bir hosting sağlayıcısı olacaktır. Alt yapıda kuvvetli robotları olan bir sunucu bulduğunuz zaman işin en önemli etabını bu şekilde tamamlamış olursunuz. Çünkü SEO stratejisini oluştururken yapılacak olan sunucudan kaynaklı hatalar, sitelere girişi engelleyecektir. Bu bakımdan SEO’ya uyumlu olabilecek Wordpress temalarını tercih etmek sizlerin faydasına olacaktır.

Wordpress SEO uyumlu temalar sizlere Wordpress SEO nasıl yapılır konusunda yardımcı olacaktır. Bu temalar tarayıcıların pek çoğunda kolaylıkla açılabilir. Bunun yanında açılış hızı da idealdir ve kodlarda gereksiz kodlama yapılmamıştır. Bundan dolayı doğru temaya karar vermek sizler için mantıklı olacaktır.

Bu işlemlerden sonra Wordpress içerisindeki görünürlük ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekir. Kontrolü sağladıktan sonra site içerisinde bulunacak olan kategorileri organize etmek ve bunun Google botlarına uyumlu olup olmadığı konusunda karar kılmak önemlidir. Bu noktada pek çok eklenti içerisinden işinizi kolaylaştıracak bir SEO eklentisi kullanmak faydalı olacaktır. Bu bakımdan metin içerisindeki başlıkları doğru H formatıyla kategorize etmek de önemlidir.

Wordpress en yaygın olarak Yoast SEO, All in one SEO ve Rank Math gibi eklentileri sizlere sunar. Bunlar kullanıcılar tarafından pratik ve kolay olması nedeniyle tercih edilir. Bu noktada ücretli ya da ücretsiz seçenekler içerisinden site yapınıza en uygun olanı seçebilirsiniz.

SEO’ya uyumluluk noktasında akılda kalıcı ve işinizi iyi yansıtan bir alan adı oldukça önemlidir. Kullanıcılar sizi temel bir alan adı ile bulacaktır. Bundan dolayı sahip olacağınız domain son derece önemlidir. Çünkü sitenin görünen yüzü budur.Site içerisindeki linklerin ve site haritasının oluşturulması noktasında da dikkat etmeniz gereken noktalar vardır. Başarılı bir backlink ve site haritasından sonra Wordpress SEO konusunda iyileştirme için SSL sertifikası denilen bir teknoloji ile de sitenizi buluşturmak gereklidir.

Sitenin dış yüzünde ise başlık uzunlukları, meta açıklamaları, uzantılar, içeriklere uygun URL adresleri gibi konularda dikkatli olmak gereklidir. Görsel kullanımı, bunların doğru şekillerde oranlanması, alt metinleri ve isimlendirilmesi gibi konular da sizlere Wordpress SEO ayarları nasıl yapılır konusunda yardımcı olacaktır.

Popüler Blog Gönderileri