YouTube SEO Çalışmasının Faydaları

YouTube SEO Çalışmasının Faydaları

26 Şubat 2021 Cuma
ETİKETLER : #SEO #YOUTUBE
Gün içinde bir sefer de olsa bir video içerik izliyorsunuzdur. Dünyanın her tarafında geçerli olan bir gerçek var ki o da şu: herkes video izliyor. YouTube Google’dan sonra dünyanın en büyük 2. Arama motoru ve izlenme oranı da hayli yüksek. YouTube’da paylaşılan videoların çok tıklanma alması ise belli bir algoritmaya bağlı. YouTube SEO çalışması yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor, video sıralamasını yükseltmek için gerekli tüyolar neler, hepsini bu yazıda bulabilirsiniz.

YouTube SEO, videolarınızın Google ve diğer arama motorlarında ve YouTube’da daha üst sıralarda yer alabilmesi için yapılan optimizasyon yöntemleridir.  

youtube-seo-calismasinin-faydalari

YouTube’da Nasıl Daha Fazla İzlenir Olursunuz? 

  • YouTube kanalınıza içerik üretirken algoritmasının nasıl çalıştığını bilmeniz gerekiyor. Videolarınızın çok izlenmesi için belli kriterlere uygun olması gerekiyor. YouTube, kriterlere uygun olan videoları daha fazla kişiye ulaştırırken, uygun olmayan videoları ise daha geri planda tutabiliyor.
    YouTube, videolarınıza gelen etkileşimleri de inceliyor ve istatistiklere bakarak eğer video ilgi görmüşse daha fazla kitleye göstermeye devam ediyor.  YouTube anahtar kelime çalışması ile videolarınızı daha fazla kişiye ulaştırabilir ve bu işten gelir de elde edebilirsiniz.
    İçeriklerinize en uygun anahtar kelimeleri bulmak sizi hedef kitlenize daha da yakınlaştırır. Bu işlemi YouTube anahtar kelime planlayıcı kullanarak yapabilirsiniz.
  • Tıklama sağlayan bir diğer kriter de video başlığıdır. Burada en önemli husus anahtar kelimenin mutlaka video başlığında geçmesi gerektiğidir. Video başlığı 50 karakterden daha kısa olmalı ve lüzumsuz ayrıntılardan arınmış olmalıdır. Ayrıca başlık, video içeriği ile uyumlu olmalıdır.  
  • Video açıklamaları da oldukça önemli. YouTube SEO çalışması yaparken video açıklama kısmı es geçilmemeli ve algoritmaya uygun olarak yapılmalıdır. Açıklama net olmalı, hedef kelimeler ilk 100 kelime içinde muhakkak kullanılmalıdır. Video açıklama metni en az 250 kelime olmalıdır. Açıklama kısmında öne çıkan diğer videolarınızı, sosyal medya hesaplarınızın adreslerini ve kısa kanal tanıtım cümleleri kullanabilirsiniz.    
  • YouTube SEO sıralamasında önemli olan bir diğer unsur da video uzunluğudur. Uzun video hazırlarken gereksiz tekrarlardan ve sıkıcı olmaktan da kaçınmalısınız. Algoritma 10 dakika ve üzerindeki videoları daha hızlı seçecektir ama hemen belirtelim videonun uzunluğundan daha önemli olan husus videonun izlenme süresidir.
  • Videolarınızın izlenmesini ve yayılmasını sağlayan en önemli faktörlerden biri de onları paylaşmaktır. Kitlelere ulaşmanın en hızlı ve en etkili yolunun sosyal medya paylaşımları olduğu düşünülürse bu durum kanalınıza trafik sağlayacak en önemli unsurdur diyebiliriz.
Popüler Blog Gönderileri